Punjeni pileći batak i karabatak

35246

Sastojci:

4 komada pilećih bataka i karabataka (oko 600 g),

200 g kremastog sira,

juneća maramica,

so,

biber,

začini prema želji.

Priprema:

Otkoštene zabatke operite, posušite papirnim ubrusom i natrljajte solju, biberom i začinima.

Pustite da odstoje oko 30 minuta.

Sirom napunite meso.

Potom ga umotajte u juneću maramicu i pecite oko 40 minuta na roštilju.

(Vaša kuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U Sarajevu svečano obilježeni Dan Republike Turske i 102. godišnjice osnivanja Republike Turske

  • VIDEO/ U Mostaru predstavljena monografija “GMO u poljoprivredi i šumarstvu”

  • Klub vijećnika Bošnjaka: Mevlana u “Staklenu banku”, izgradnja Hrvatskog kazališta na reviziju

  • EU donira zaštitnu opremu deminerskim timovima u BiH

  • Kruševo izbacilo Borac iz Kupa BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe