Kukuruza sa sirom i kajmakom

35251

Sastojci

500 ml mlijeka
300 g sira
tri velike kašike kajmaka
200 ml ulja
četiri jaja
malo soli
jedna kesica suhe germe
500 g kukuruznog brašna

Način pripreme
U veću zdjelu umutiti jaja, sir, kajmak, ulje, malo suhe germe i mlijeko. Posoliti.

Smjesu dobro izmiješati, pa dodati kukuruzno brašno.

Dobro izmiješati da nema grudvica od brašna.

Nauljiti tepsiju, nasuti pripremljenu smjesu i peći u rerni.

Služiti sa kiselim mlijekom, jogurtom, kajmakom i sl.

(Bosanski kuhar)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Baletna predstava “Orašar” večeras u Mostaru

  • Rotary club Mostar i partneri iz Beča osigurali stipendije za štićenike Dječjeg doma Mostar

  • Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

  • Predstavljena knjiga “Potraga za izgubljenim znakovima postojanja-Hivzija Hasandedić 1915–2003”

  • Mostar: Pet godina Muzeja moderne umjetnosti

SB Banner 1

■ Povezano

  • Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

  • Domaća supa sa knedlama

  • Ruska baklava

  • Ukusno i brzo/Musaka