Kukuruza sa sirom i kajmakom

35251
Sastojci
500 ml mlijeka
300 g sira
tri velike kašike kajmaka
200 ml ulja
četiri jaja
malo soli
jedna kesica suhe germe
500 g kukuruznog brašna
Način pripreme
U veću zdjelu umutiti jaja, sir, kajmak, ulje, malo suhe germe i mlijeko. Posoliti.
Smjesu dobro izmiješati, pa dodati kukuruzno brašno.
Dobro izmiješati da nema grudvica od brašna.
Nauljiti tepsiju, nasuti pripremljenu smjesu i peći u rerni.
Služiti sa kiselim mlijekom, jogurtom, kajmakom i sl.
(Bosanski kuhar)
Podijeli:

Baletna predstava “Orašar” večeras u Mostaru

Rotary club Mostar i partneri iz Beča osigurali stipendije za štićenike Dječjeg doma Mostar

Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

Predstavljena knjiga “Potraga za izgubljenim znakovima postojanja-Hivzija Hasandedić 1915–2003”

Mostar: Pet godina Muzeja moderne umjetnosti




