Pita od žare, veoma zdrava i jako ukusna

35254

Sastojci
500gbrašna
malo soli
malo ulja
voda

Tijesto za jufku
500g brašna
malo soli
malo ulja
voda

Nadjev
1kg žare/koprive
2 do 3 kašike sira
4 do 5 kašika pavlake
3 do 4 jaja

Način pripreme
Priprema tijesta: Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji. Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke. Razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku. Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom. Zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju. Priprema nadjeva: Sve navedene sastojke dobro izmiješati. Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.

(Bosanski kuhar)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Rahimić poziva građane da se uključe u Program rada Gradskog vijeća za 2026. godinu

  • Berberović iz Ankare za Mostarski.ba o povezivanju Mostara i Istanbula

  • Otkriće u Istanbulu: Pronađen mezar muftije Ali Fehmi-ef. Džabića

  • U FBiH četiri puta više bolovanja nego u EU

  • Balukčić u Livnu: Hrvati u RS su pred nestankom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Teleće pečenje s krompirom

  • Dolma od suhe paprike

  • Šampita, kraljica kolača

  • Prijedlog za ručak: Grah sa suhim mesom