Begova čorba

90179
Sastojci:
pile,
200 g mrkve,
200 g bamije,
200 g majdonosa,
legir masa.
Priprema:
Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti (potopiti u vodu).
Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.
Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim majdonosom.
Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.
Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.
Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.
(Kuharica)
Podijeli:

Sirija priznala nezavisnost Kosova

Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu budžeta institucija BiH za 2025. godinu

Udruženje “Dignitet”: Jačanje saradnje institucija u zaštiti žrtava nasilja

Američka senatorka Shaheen: Ukidanje sankcija Dodiku je neodgovorno i prerano

Ambasadorica Castellani i pukovnik Seragusa razgovarali sa direktorom SIPA-e





