Begova čorba

35183

Foto: Ilustracija

Sastojci:

pile

200 g mrkve

200 g bamije

200 g majdonosa

legir masa

Priprema:

1. Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti.

2. Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.

3. Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim peršunom. Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.

4. Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.

5. Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.

(Vasakuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ured za hadž i umru: Upozorenje vjernicima na lažne ponude za hadž

  • Poznati rezultati 25. jubilarnog izviđačkog takmičenja “Mostarski susreti 2025”

  • Obnoviteljski sabor ključni je trenutak u historiji Islamske zajednice u BiH

  • Kupres: Zašto su svećenici digli glas protiv njemačke investicije na lokalitetu Osmanlije?

  • Porezna uprava FBiH najavila pojačane kontrole za 1. maj

SB Banner 1

■ Povezano

  • Mantije

  • Piletina sa senfom i susamom

  • Tri recepta za laganu večeru

  • Musaka od tikvica