Begova čorba

35183

Foto: Ilustracija

Sastojci:

pile

200 g mrkve

200 g bamije

200 g majdonosa

legir masa

Priprema:

1. Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti.

2. Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.

3. Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim peršunom. Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.

4. Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.

5. Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.

(Vasakuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Na Kosovu danas drugi krug lokalnih izbora

  • Skokom bez aplauza obilježena 32. godišnjica rušenja Starog mosta

  • U Bosni i Hercegovini danas oblačno vrijeme

  • BIHAMK: Oprez zbog magle i mokrog kolovoza

  • 32 godine od rušenja Starog mosta: Anticivilizacijki čin koji i danas budi bolna sjećanja

SB Banner 1

■ Povezano

  • Miris i ukus tradicije, kadaif

  • Droba

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac