Begova čorba

35228

Foto: Ilustracija

Sastojci:
pile,
200 g mrkve,
200 g bamije,
200 g majdonosa,
legir masa.

Priprema:
Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti.

Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.

Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim majdonosom. Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.

Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.

Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Doljanka dobija novu šansu

  • FK Velež: Rahimićev efekat, Rođeni ponovo pokazuju karakter

  • BH Novinari: Institucije Hrvatske moraju hitno obrazložiti zašto su novinaru Avdiću zabranili ulazak

  • SKB Mostar prva u BiH uvodi liječenje raka pluća ekstremnom hladnoćom

  • Aleksandar Lazić otkazao nastup za reprezentaciju BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Paprike u pavlaci

  • Izljevak (sa jogurtom i saransakom)

  • Bamja – tradicija na kašiku

  • Miris i ukus tradicije, kadaif