Begova čorba

35228

Foto: Ilustracija

Sastojci:
pile,
200 g mrkve,
200 g bamije,
200 g majdonosa,
legir masa.

Priprema:
Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti.

Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.

Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim majdonosom. Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.

Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.

Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Mozgalica koja će vam probuditi želju za ljetom: Možete li sve pse pronaći za 20 sekundi?

  • Džeko doputovao u Sarajevo, sutra predaje prijedlog za dodjelu Šestoaprilske nagrade Ismailu Barlovu

  • Održan sastanak javnih poštanskih operatera u Mostaru

  • Zašto je iznos “državna tajna”: Penzioneri u FBiH saznaju koliko će novca dobijati tek kad im legne prva uplata

  • Vatrogasna vozila iz Živinica idu na najveće afričko tržište

SB Banner 1

■ Povezano

  • Biber meso

  • Bosanski lonac

  • Japrak – hercegovačka delicija

  • Sogan dolma, jedinstveno i tradicionalno jelo