Begova čorba

90179

Sastojci:
pile,
200 g mrkve,
200 g bamije,
200 g majdonosa,
legir masa.

Priprema:
Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti (potopiti u vodu).

Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.

Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim majdonosom.

Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.

Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.

Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.

(Kuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Edukacija za roditelje u Mostaru: „Rano djetinjstvo – razdoblje najvećih mogućnosti“

  • U BiH danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

  • “Pod lupom”: Prijedlog HDZ-a je loš!

  • Festival glumca BiH: Odigrana predstava ‘Sjećanje vode’

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba plakata bh. filmova

SB Banner 1

■ Povezano

  • Smokvara

  • Uštipci

  • Nadjev bez mesa: Jalan sarma u listovima loze

  • Sarma od loze – proljetno hercegovačko jelo