Begova čorba

90179

Sastojci:
pile,
200 g mrkve,
200 g bamije,
200 g majdonosa,
legir masa.

Priprema:
Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti (potopiti u vodu).

Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.

Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim majdonosom.

Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.

Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.

Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.

(Kuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Rukometno SP: Uvjerljive pobjede favorita

  • Katar traži povlačenje Izraela iz tampon zone u Siriji

  • Stiže li Starlink 2025. godine u BiH: RAK potvrdio kontakte, Muskova kompanija zaintrigirala mapom

  • Obustava vodosnabdijevanja od Bijele džamije u Vrapčićima do gradskog groblja Sutina

  • Usvojen Zakon o Južnoj plinskoj interkonekciji

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sogan dolma, jedinstveno i tradicionalno jelo

  • Zimska voćna torta

  • Krompirača/krompiruša

  • Sacher torta