Bezglutenske pogačice

35045

Foto: Ilustracija

Sastojci:
brašno od leblebije,
suhi bosiljak,
lan u zrnu,
himalajska so.

Priprema:
U brašno (dvije čaše od jogurta) sipajte malo manje od kafene kašike soli, dodajte malo vode (oko 150 ml). Treba da dobijete blago gustu smjesu.

Dodajte 1,5 supenu kašiku lana. Promješajte. Ostavite smjesu 5-7 minuta da se blago zgusne.

Smjesu sipajte supenu kašihu u toster i ostavite minut-dva dok ne dobije hljebastu teksturu. Od ove mjere ćete dobiti tri pogačice.

Odlično idu uz sirni namaz, tahini, humus.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Abdićevci” presuđeni za ratni zločin

  • Suspendovan Igor Štimac!

  • Tuga: Na terenu preminuo Mladen Žižović

  • Uspješan nastup članova Karate kluba “Dračevice” na NEVESINJE OPEN 2025

  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena