Biber meso

35112

Sastojci

pola kilograma telećeg mesa, najbolje od plećke
jedan ovčiji vrat,
ulje
dvije glavice crvenog luka
tri osrednje mrkve
vezica majdonosa
so i biber po želji.

Priprema:

Teletina i meso s ovčijeg vrata se nareže na sitne kockice.
Na vrelo ulje se doda narezani crveni luk.
Luk se dinsta dok ne postane staklast, a sve uz dodavanje manjih količina vrele vode.
Nakon toga se doda očišćena mrkva narezana na tanje kolutiće i sitno narezan majdonos.
Sve se to dinsta još desetak minuta.

Zatim se doda meso i poklopljeno dinsta na tihoj vatri uz dodavanje vrele vode po potrebi, da bi se spriječilo zagaranje.
Tako pripremljeno meso može se poslužiti uz rižu i zelenu salatu.

(Mostarski.ba/bosanskakuhinja)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • AUDIO/ Ifeta Škoro, gošća emisije „Intervju sedmice“ RGM-a

  • Hamas oslobodio trojicu izraelskih talaca

  • Februarski turnir/ Najbolji strijelci turnira kroz historiju

  • “Budi mi prijatelj”: Inicijativa da se u Budžetu Općine Jablanica planiraju sredstva za Inkluzivni centar

  • Preporuka za planinarski vikend: Raduša, dominantna planina iznad Ramskog jezera

SB Banner 1

■ Povezano

  • Paša lokum

  • Juneći gulaš

  • Tufahije

  • Domaća supa sa knedlama