Buredžici

Foto: Arhiva
Buredžici… jedno od jela koje vjerovatno u Mostaru svi vole, nadaju mu se i iščekuju za stolom. Ne, u buredžike se ne stavlja luk, crveni luk… niti su to mantije… to su Buredžici sa velikim B.
Sastojci
1/2 kilograma mljevenog mesa, to je mjera za srednju veličinu tepsije
So, biber
puter
Jogurt
Mileram
saransak
Priprema
Mljeveno meso, so, biber, izmješate i dodajte malo kisele vode, kako ne bi bilo tvrdo kad se ispeče.
Tepsiju pouljite.
Smjesu rasporedite u jufke i složite u tepsiju. Izrežite i začinite sa istopljenim puterom.
Peći 45minuta do jednog sata na 180 stepeni.
Bolje da se peku duže na laganoj vatri.
U zdjelu izlijte litar jogurta, dodajte milerama po volji te isjeckajte ili izrendajte po želji saransaka.
Kada se buredžici ispeku sačekajte da se malo ohlade i zalijte smjesom od jogurta, milerama i saransaka. Poklopi tepsiju da bolje upiju jogurt.
Posluživanje
Kako god, neće dugo ?
(Mostarski.ba)

Nikšić u Mostaru predložio da se tunel Prenj preimenuje u ‘I’

Priština domaćin izložbe o razaranju džamija u Bosni i Hercegovini i na Kosovu

Mostar se oprašta od devetnaestogodišnjeg Dine Marića

Pet hrvatskih stranaka napravilo dogovor: “Snažan politički zaokret”

U Mostaru otvoren prvi Repair Cafe zapadnog Balkana: Promocija cirkularne ekonomije





