Grah sa suhim mesom

35232

Foto: Ilustracija

Sastojci:

Bijeli ili šareni grah: 500 g

250 gr. suhog mesa

Luk: 1 glavica

Mrkva: 1 kom

Sol: Po želji

Biber: Po želji

Mljevena crvena paprika: 1 kašika

Lovorov list

Brašno: 1 kašika

Ulje: 3 kašike

Ajvar po želji

Priprema:

Grah potopiti noć prije, kako bi se brže skuhao. Sutradan grah ocijedite i isperite pa stavite u šerpu u kojoj ćete kuhati, narežite mrkvu i luk, dodajte meso posolite i pobiberite, pa prelijte vodom i stavite da se kuha na najjačoj temperaturi.

Meso prije kuhanja po želji možete malo isprati ili prokuhati (kratko) kako bi izašla pjena i uklonila se jačina dima i soli.

Kad prokuha malo smanjite temperaturu i ostavite. Negdje na pola kuhanja dodajte ajvar pa ostavite da se i dalje kuha.

Po želji i ukusu možete grah zapržiti prije samog posluživanja tako što ćete propržiti na ulju brašno, a potom dodati i crvenu mljevenu papriku pa sve kratko pržiti. Dodati u gotov grah te ga uključiti na najjaču temperaturu da zavrije.

(Coolinarica)

Podijeli:
  • CiK BiH: Izlaznost birača na lokalnim izborima do 11 sati 14,12 posto

  • Soreca: Današnji dan važan za BiH i njene građane, poziv svima da iskoriste svoje pravo

  • Apel iz MUP-a HNK: I dalje koristite alternativne pravce iz Mostara u pravcu Sarajeva i obrnuto

  • Štete na putnoj infrastrukturi na području Konjica drastično su veće od šteta na magistralnom putu M17

  • VIDEO/ GIK: Kakva je izlaznost u Mostaru na izborima do 11 sati

■ Povezano

  • Štrudla sa džemom

  • Ideja za ručak/Burek

  • Krempita za ljubitelje kremastih poslastica

  • Kalja-“Mostarska kalja”