Ideja za ručak/Burek

35078

Sastojci:
300-400 grama brašna
400-500 grama mljevenog mesa
1 glavica luka
so, biber, začin tipa vegete po želji
topla voda
maslac

Priprema:
Od brašna i soli zamijesiti tijesto sa toplom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Razviti jufke i premazati uljem te pustiti da odstoji daljih 10-15 minuta.

U međuvremenu isjeći luk na što sitnije kockice i pomiješati u meso pa dodati sol, biber i po želji začin tipa vegete. Razviti tijesto i saviti burek, preliti sa malo ulja i peći na 220 stepeni oko 30 minuta.

Kad je burek pečen preliti sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.
Vratiti još kratko u rernu, izvaditi i preliti opet sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
  • Nema podjele Bosne i Hercegovine bez podjele Bošnjaka

  • Zašto šute nadležne institucije na veličanje paratvorevine tzv. Herceg Bosne?

  • (Ne)ratna 1994. godina: Zašto hrvatski mediji lažu o pogibiji djece na ulazu u Katedralu?

  • Dodik, Čović i Nikšić zadovoljni sastankom: Dogovoren glavni pregovarač s EU

  • BiH softver pronašao put na tržište Bliskog Istoka

■ Povezano

  • Najzdraviji kupus: Pirjan od raštike

  • Burek sa rižom

  • Mostarka koja na zanimljiv način u Norveškoj čuva svoju tradiciju

  • Zapečene palaćinke sa sirom