Ideja za ručak/Burek

35078

Sastojci:
300-400 grama brašna
400-500 grama mljevenog mesa
1 glavica luka
so, biber, začin tipa vegete po želji
topla voda
maslac

Priprema:
Od brašna i soli zamijesiti tijesto sa toplom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Razviti jufke i premazati uljem te pustiti da odstoji daljih 10-15 minuta.

U međuvremenu isjeći luk na što sitnije kockice i pomiješati u meso pa dodati sol, biber i po želji začin tipa vegete. Razviti tijesto i saviti burek, preliti sa malo ulja i peći na 220 stepeni oko 30 minuta.

Kad je burek pečen preliti sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.
Vratiti još kratko u rernu, izvaditi i preliti opet sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • NPM: U petak predstava “Hasanaginica”

  • EU poručila Izraelu da je novi val napada na Gazu ‘neprihvatljiv’

  • Saznajte šta ukazuje na usporen metabolizam

  • Počela proizvodnja privatne svemirske stanice Starlab, lansiranje 2028. godine

  • Federalni sud: Ukidanje USAID-a vjerovatno neustavno, blokirano dalje rezanje sredstava

SB Banner 1

■ Povezano

  • Zapečena blitva s jajima i sirom

  • Mileram torta

  • Neizostavno jelo u domaćoj kuhinji/Sirnica

  • Banana vafli