Ideja za ručak/Burek
Sastojci:
300-400 grama brašna
400-500 grama mljevenog mesa
1 glavica luka
so, biber, začin tipa vegete po želji
topla voda
maslac
Priprema:
Od brašna i soli zamijesiti tijesto sa toplom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Razviti jufke i premazati uljem te pustiti da odstoji daljih 10-15 minuta.
U međuvremenu isjeći luk na što sitnije kockice i pomiješati u meso pa dodati sol, biber i po želji začin tipa vegete. Razviti tijesto i saviti burek, preliti sa malo ulja i peći na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kad je burek pečen preliti sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.
Vratiti još kratko u rernu, izvaditi i preliti opet sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Nema podjele Bosne i Hercegovine bez podjele Bošnjaka
Zašto šute nadležne institucije na veličanje paratvorevine tzv. Herceg Bosne?
(Ne)ratna 1994. godina: Zašto hrvatski mediji lažu o pogibiji djece na ulazu u Katedralu?
Dodik, Čović i Nikšić zadovoljni sastankom: Dogovoren glavni pregovarač s EU
BiH softver pronašao put na tržište Bliskog Istoka