Ideja za ručak/Burek

35078

Sastojci:
300-400 grama brašna
400-500 grama mljevenog mesa
1 glavica luka
so, biber, začin tipa vegete po želji
topla voda
maslac

Priprema:
Od brašna i soli zamijesiti tijesto sa toplom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Razviti jufke i premazati uljem te pustiti da odstoji daljih 10-15 minuta.

U međuvremenu isjeći luk na što sitnije kockice i pomiješati u meso pa dodati sol, biber i po želji začin tipa vegete. Razviti tijesto i saviti burek, preliti sa malo ulja i peći na 220 stepeni oko 30 minuta.

Kad je burek pečen preliti sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.
Vratiti još kratko u rernu, izvaditi i preliti opet sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Odbojkaši BiH bolji i od Nijemaca, tri pobjede prvog dana Zlatne lige nacija

  • Odbojkaši BiH upisali drugu pobjedu na turniru Zlatne lige nacija

  • Schmidt u Mostaru: Političari moraju sarađivati i pronaći zajednički jezik

  • Mostar kao raskriljena poetska knjiga: Ko može biti mostarski pjesnik?

  • Dok Izraelci bombarduju, iranski zvaničnici izašli na ulice da pokažu da se ne boje

SB Banner 1

■ Povezano

  • Pole

  • Musaka od tikvica

  • Miris i ukus tradicije, kadaif

  • Pečeni luk