Ideja za ručak/Burek

35078
Sastojci:
300-400 grama brašna
400-500 grama mljevenog mesa
1 glavica luka
so, biber, začin tipa vegete po želji
topla voda
maslac
Priprema:
Od brašna i soli zamijesiti tijesto sa toplom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Razviti jufke i premazati uljem te pustiti da odstoji daljih 10-15 minuta.
U međuvremenu isjeći luk na što sitnije kockice i pomiješati u meso pa dodati sol, biber i po želji začin tipa vegete. Razviti tijesto i saviti burek, preliti sa malo ulja i peći na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kad je burek pečen preliti sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.
Vratiti još kratko u rernu, izvaditi i preliti opet sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.
(Mostarski.ba)
Podijeli:
NPM: U petak predstava “Hasanaginica”
EU poručila Izraelu da je novi val napada na Gazu ‘neprihvatljiv’
Saznajte šta ukazuje na usporen metabolizam
Počela proizvodnja privatne svemirske stanice Starlab, lansiranje 2028. godine
Federalni sud: Ukidanje USAID-a vjerovatno neustavno, blokirano dalje rezanje sredstava