Čorba od krompira i prase

35054

Foto: Ilustracija

Sastojci:
dvije kašike maslinovog ulja,
veći luk,
dva čehna saransaka,
četiri veća krompira,
dvije komada prase,
1,5 kocki supe od povrća,
lovorov list,
100 ml vrhnja za kuhanje.

Priprema:
Sitno isjeckajte luk i aransak. Krompir ogulite i isijecite na kockice, prasu prepolovite po dužini, dobro operite i isitnite. Kocku za supu rastvorite u litri tople vode.

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i popržite luk i saransak. Dodajte prasu i krompir, zajedno s listom lovora, dodajte dva decilitra supe i pustite da proključa.

Dodajte ostatak supe i krčkajte na srednjoj vatri dvadesetak minuta, dok krompir potpuno ne omekša.

Izvadite lovor, prebacite čorbu u blender i usitnite dok ne postane glatka i gusta. Vratite u posudu u kojoj se kuhala, dodajte pavlaku i pustite da se lagano kuha još pet minuta.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Abdićevci” presuđeni za ratni zločin

  • Suspendovan Igor Štimac!

  • Tuga: Na terenu preminuo Mladen Žižović

  • Uspješan nastup članova Karate kluba “Dračevice” na NEVESINJE OPEN 2025

  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena