Stari dobri čupavci

34940

Sastojci:

2 jaja,

1 šoljica ulja,

9 šoljica oštrog brašna,

4 šoljice smeđeg šećera,

1 prašak za pecivo,

naribana korica jednog limuna.

Za čokoladu:

pola šoljice vode,

pola šoljice šećera,

100 g tamne čokolade,

dvije kašike maslaca,

200 g mljevenog kokosa.

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Umutite jaja i ulje, dodajte brašno, šećer, limunovu koricu i prašak za pecivo. Izlijte na papir za pečenje u posudi za pečenje i pecite 25-30 minuta.

Pečen biskvit ohladite i narežite na kocke. Zagrijte vodu i šećer, da se šećer rastopi, te dodajte čokoladu i maslac. Miješajte na najmanjoj temperaturi dok se čokolada ne rastopi. Potom ohladite.

Kocke biskvita umačite u čokoladu i svaki komad uvaljajte u mljeveni kokos.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Usvojen budžet Grada Mostara: Na prijedlog gradonačelnika povećana cijena deponiranja otpada

  • “Igman” dobija novi poligon za testiranje municije

  • Sutkinje prvi put dijele pravdu na utakmici prvenstva BiH

  • Proglašene najsretnije zemlje na svijetu: Na kojem je mjestu Bosna i Hercegovina?

  • Mlijeko nije dobro samo za jačanje kostiju: Evo na koji sve način pomaže organizmu

SB Banner 1

■ Povezano

  • Smokvara

  • Zapečena blitva s jajima i sirom

  • Mileram torta

  • Neizostavno jelo u domaćoj kuhinji/Sirnica