Čupavci

35131
Sastojci:
2 jaja,
1 šoljica ulja,
9 šoljica oštrog brašna,
4 šoljice smeđeg šećera,
1 prašak za pecivo,
naribana korica jednog limuna.
Za čokoladu:
pola šoljice vode,
pola šoljice šećera,
100 g tamne čokolade,
dvije kašike maslaca,
200 g mljevenog kokosa.
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Umutite jaja i ulje, dodajte brašno, šećer, limunovu koricu i prašak za pecivo. Izlijte na papir za pečenje u posudi za pečenje i pecite 25-30 minuta.
Pečen biskvit ohladite i narežite na kocke. Zagrijte vodu i šećer, da se šećer rastopi, te dodajte čokoladu i maslac. Miješajte na najmanjoj temperaturi dok se čokolada ne rastopi. Potom ohladite.
Kocke biskvita umačite u čokoladu i svaki komad uvaljajte u mljeveni kokos.
(Agencije)
Podijeli:
Ured za hadž i umru: Upozorenje vjernicima na lažne ponude za hadž
Poznati rezultati 25. jubilarnog izviđačkog takmičenja “Mostarski susreti 2025”
Obnoviteljski sabor ključni je trenutak u historiji Islamske zajednice u BiH
Kupres: Zašto su svećenici digli glas protiv njemačke investicije na lokalitetu Osmanlije?
Porezna uprava FBiH najavila pojačane kontrole za 1. maj