Čupavci

35131

Sastojci:
2 jaja,
1 šoljica ulja,
9 šoljica oštrog brašna,
4 šoljice smeđeg šećera,
1 prašak za pecivo,
naribana korica jednog limuna.

Za čokoladu:
pola šoljice vode,
pola šoljice šećera,
100 g tamne čokolade,
dvije kašike maslaca,
200 g mljevenog kokosa.

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Umutite jaja i ulje, dodajte brašno, šećer, limunovu koricu i prašak za pecivo. Izlijte na papir za pečenje u posudi za pečenje i pecite 25-30 minuta.

Pečen biskvit ohladite i narežite na kocke. Zagrijte vodu i šećer, da se šećer rastopi, te dodajte čokoladu i maslac. Miješajte na najmanjoj temperaturi dok se čokolada ne rastopi. Potom ohladite.

Kocke biskvita umačite u čokoladu i svaki komad uvaljajte u mljeveni kokos.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ured za hadž i umru: Upozorenje vjernicima na lažne ponude za hadž

  • Poznati rezultati 25. jubilarnog izviđačkog takmičenja “Mostarski susreti 2025”

  • Obnoviteljski sabor ključni je trenutak u historiji Islamske zajednice u BiH

  • Kupres: Zašto su svećenici digli glas protiv njemačke investicije na lokalitetu Osmanlije?

  • Porezna uprava FBiH najavila pojačane kontrole za 1. maj

SB Banner 1

■ Povezano

  • Mantije

  • Piletina sa senfom i susamom

  • Tri recepta za laganu večeru

  • Musaka od tikvica