Droba

35122

Foto: Ilustracija

Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…
Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)
Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.
Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.
Napomena
U drobu se može dodati kafe, kakaa ili šta volite…
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Mostar domaćin 5. Sajma rukotvorina i malih preduzetnika

  • Velež i Zrinjski danas igraju mostarski derbi

  • Vozači oprez, mokar i klizav kolovoz

  • Dječiji festival muzike “Most mladosti 2025” u Kulturnom centru Mostar Sjever

  • Kako je Amir Gross Kabiri postao je najveći ekonomski uteg HNK?

SB Banner 1

■ Povezano

  • Prijedlog za ručak: Grah sa suhim mesom

  • Kukuruza – naziv sve govori

  • Đulbastije

  • Lokum – topi se u ustima