Droba

35122

Foto: Ilustracija

Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…
Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)
Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.
Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.
Napomena
U drobu se može dodati kafe, kakaa ili šta volite…
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ministarstvo obrazovanja HNK: Prekid prijevoza učenika Prve OŠ Stolac rezultat je politike lokalnog nivoa

  • Predstavljen izvještaj o analizi medijskih natpisa o ženama

  • SDA Stolac: Gradonačelnik Bošković uskraćuje pravo na prevoz učenicima bošnjačke nacionalnosti

  • Dvije osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na putu Hodbina – Stolac

  • Sistem obrazovanja mora se prilagoditi dinamičnom tržištu rada

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja