Droba

35122
Foto: Ilustracija
Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…
Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)
Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.
Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.
Napomena
U drobu se može dodati kafe, kakaa ili šta volite…
U drobu se može dodati kafe, kakaa ili šta volite…
(Mostarski.ba)
Podijeli:










