Droba

35122

Foto: Ilustracija

Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…
Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)
Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.
Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.
Napomena
U drobu se može dodati kafe, kakaa ili šta volite…
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ljekari bez granica: Pomoć za Gazu “dimna zavjesa” da se izbjegnu optužbe za izgladnjivanje

  • Granična policija BiH zaplijenila više od 12.000 kutija cigareta

  • Konstituirajuća sjednica kosovskog parlameta prekinuta i danas

  • HRS o stolačkim solarima: “Kamen temeljac za još jednu od izgubljenih arbitraža”

  • Danas jednosatna obustava saobraćaja u Ulici Osmana Đikića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Smokvara

  • Uštipci

  • Nadjev bez mesa: Jalan sarma u listovima loze

  • Sarma od loze – proljetno hercegovačko jelo