Droba

35122

Foto: Ilustracija

Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…
Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)
Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.
Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.
Napomena
U drobu se može dodati kafe, kakaa ili šta volite…
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Hadžić: Ove godine obavezno ljekarsko uvjerenje za sve hadžije

  • BASH na dan dženaze Aldine Jahić zatvara sve svoje objekte

  • Barbarez mijenja postavu: Novi tim za duel sa Austrijom?

  • Sutra dženaza Aldini Jahić i Dan žalosti u Kalesiji

  • Tužilaštvo HNK traži pritvor za ubicu Aldine Jahić

SB Banner 1

■ Povezano

  • Popara od starog hljeba

  • Salata od piletine

  • Uštipci

  • Njegovo slatko veličanstvo “Sutlijaš”