Za doručak napravite drobu
Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…
Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)
Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.
Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.
(mostarski.ba)
Podijeli:
Historijska lekcija iz Bileće: Potresna priča o jami Čavkarici i Hadžeri Ćatović Bijedić
Rukometno SP: Uvjerljive pobjede favorita
Katar traži povlačenje Izraela iz tampon zone u Siriji
Stiže li Starlink 2025. godine u BiH: RAK potvrdio kontakte, Muskova kompanija zaintrigirala mapom
Obustava vodosnabdijevanja od Bijele džamije u Vrapčićima do gradskog groblja Sutina