Za doručak napravite drobu

35156

Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…

Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)

Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.

Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.

(mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Historijska lekcija iz Bileće: Potresna priča o jami Čavkarici i Hadžeri Ćatović Bijedić

  • Rukometno SP: Uvjerljive pobjede favorita

  • Katar traži povlačenje Izraela iz tampon zone u Siriji

  • Stiže li Starlink 2025. godine u BiH: RAK potvrdio kontakte, Muskova kompanija zaintrigirala mapom

  • Obustava vodosnabdijevanja od Bijele džamije u Vrapčićima do gradskog groblja Sutina

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sogan dolma, jedinstveno i tradicionalno jelo

  • Zimska voćna torta

  • Krompirača/krompiruša

  • Sacher torta