Đumbir limunada

35055

Foto: Ilustracija

Sastojci:
150 g šećera,
1 litar vode,
4-5 kriški svježeg đumbira,
1 čaša soka od limuna,
kriške limuna za ukras.

Priprema:
Pomiješajte šećer i vodu dok se ne rastopi, dodajte đumbir i stavite da se kuha. Kada provri, kuhajte još nekoliko minuta, povremeno mješajući.

Stavite iscijeđeni limun i ostavite da se hladi 15 minuta. Izvadite đumbir i ostavite na hladno mjesto najmanje 1 sat. Ukrasiti kriškom limuna i servirati.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Abdićevci” presuđeni za ratni zločin

  • Suspendovan Igor Štimac!

  • Tuga: Na terenu preminuo Mladen Žižović

  • Uspješan nastup članova Karate kluba “Dračevice” na NEVESINJE OPEN 2025

  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena