Džigarica na kiselo

112979

Sastojci:

Goveđa džigarica: 500 grama

luka dvije veće glavice

soka od limuna, 2 kašike

paradajz sos, 4 kašike

dimljena mljevena paprika jedna kašika

saransak, 2-3 česme

jedna mrkva

so i biber, po ukusu

ulje, 2-3 kasike

voda, 200 mililitara

brašno, na vrh kašike

Priprema: 

U tavi propržiti luk da omekša. Dodati mrkvu i saransak.

Dodati na kocke izrezanu džigaricu i začine te paradajz sos, dimljenu papriku i sok od limuna.

Sve dobro izmiješati i pustiti da se prži oko 10 minuta.

Dodati 100 mililitara vode i pustiti da se krčka još desetak minuta.

Uzeti na vrhu kašike brašna, razmutiti sa malo hladne vode pa izliti u tavu sa džigaricom.

Promiješati, prokuhati i ugasiti peć.

Gotovu džigaricu servirati sa purom, pire krompirom ili rižom.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Norveška policija uhapsila osumnjičenog napadača u trgovačkom centru u Oslu

  • Ekonomske razlike u BiH: Dug po stanovniku u RS-u dvostruko veći nego u FBiH

  • Mirza Delibašić je zaslužio da dobije svoju ulicu u Sarajevu!

  • Sestre Gavrankapetanović darovale Muzeju Islamske zajednice kolekciju porodičnih pisama

  • Razoran zemljotres pogodio Japan: Izdato upozorenje na cunami

SB Banner 1

■ Povezano

  • Dolma od suhe paprike

  • Šampita, kraljica kolača

  • Prijedlog za ručak: Grah sa suhim mesom

  • Kukuruza – naziv sve govori