Džigarica na kiselo

112979

Sastojci:

Goveđa džigarica: 500 grama

luka dvije veće glavice

soka od limuna, 2 kašike

paradajz sos, 4 kašike

dimljena mljevena paprika jedna kašika

saransak, 2-3 česme

jedna mrkva

so i biber, po ukusu

ulje, 2-3 kasike

voda, 200 mililitara

brašno, na vrh kašike

Priprema: 

U tavi propržiti luk da omekša. Dodati mrkvu i saransak.

Dodati na kocke izrezanu džigaricu i začine te paradajz sos, dimljenu papriku i sok od limuna.

Sve dobro izmiješati i pustiti da se prži oko 10 minuta.

Dodati 100 mililitara vode i pustiti da se krčka još desetak minuta.

Uzeti na vrhu kašike brašna, razmutiti sa malo hladne vode pa izliti u tavu sa džigaricom.

Promiješati, prokuhati i ugasiti peć.

Gotovu džigaricu servirati sa purom, pire krompirom ili rižom.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Članovi federalnog odbora posjetili Konjic: Fokus na sanaciju šteta od poplava i klizišta

  • Poziv građanima Mostara: Učestvujte u istraživanju o huliganizmu i sigurnosti u gradu

  • Slijedi li novi talas poskupljenja kafe?

  • Mostar: Obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

  • Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša: SAD prvi put ispao iz top 10, gdje je sada BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja