Gibanica

35064

Foto: Ilustracija

Sastojci:
500 g kora za pitu,
400 g mladog sira,
100 g feta sira,
150 ml kisele vode,
150 ml ulja,
5 jaja,
2 kašike milerama,
1 kašičica praška za pecivo.

Priprema:
Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.

Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.

Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane. Pospite uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.

Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore. Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije. Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.

Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Abdićevci” presuđeni za ratni zločin

  • Suspendovan Igor Štimac!

  • Tuga: Na terenu preminuo Mladen Žižović

  • Uspješan nastup članova Karate kluba “Dračevice” na NEVESINJE OPEN 2025

  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena