Grilijaš

Foto: Ilustracija
Sastojci:
250 g pečenih lješnika,
100 g šećera.
Za koru:
 4 jaja,
4 kašike šećera,
160 g mljevenog grilijaša,
1 kašika kakaa,
malo rendane kore narandže.
Za fil: 500 ml slatke pavlake.
Priprema:
Otopite šećer na srednje jakoj vatri pa kad dobije zlatnožutu boju, dodajte cijele lješnike. Promiješajte da se lješnici oblože karamelom, pa sve izlijte na pek-papir i kad se dobro ohladi, sameljite u blenderu.
Izmjerite 160 grama za koru, a ostatak ostavite za posipanje i dekoraciju. Za koru umutite jaja sa šećerom, pa umiješajte kakao i grilijaš.
Izlijte u podmazan pleh i ispecite tanju koru. Ohlađenu koru isijecite na manje kocke pa u teglice ili čaše redajte sloj kockica, preko sloj umućene slatke pavlake pa pospite grilijašom.
(Agencije)










