Hurmašice

Foto: Ilustracija
Hurmašice
Sastojci za tijesto:
2 jaja
2 šoljice šećera
2 šoljice ulja
brašna po potrebi
pola praška za pecivo
Za agdu:
9 šoljica šećera
11 šoljica vode
1 limun
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od tijesta oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz rendu (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suhu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.
Za to vrijeme napraviti agdu tako što se šećer zalije vodom i promješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna.
Pečene hurmašice zaliti hladnom agdom i poklopiti da se hurmašice ohlade i upiju agdu.
Napomena
Agda se po želji može i skuhati.
(Mostarski.ba)

Savez odbio prodati karte BH Fanaticosima

Video: Zabranjeno pušenje objavilo video spot za pjesmu „Pravda za Vedrana“

FK Velež stao uz Edu Vehabovića: Njihove uvrede govore samo o njima

Džumhur u osmini finala turnira u Atini serije ATP 250

Vijeće ministara BiH sutra o uredu glavnog pregovarača i nacrtu budžeta za 2025. godinu





