Prijedlog za desert: Dobre stare hurmašice

Hurmašice
Sastojci za tijesto:
2 jaja
2 šoljice šećera
2 šoljice ulja
brašna po potrebi
pola praška za pecivo
Za agdu:
9 šoljica šećera
11 šoljica vode
1 limun
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od tijesta oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz rendu (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suhu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.
Za to vrijeme napraviti agdu tako što se šećer zalije vodom i promješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna.
Pečene hurmašice zaliti hladnom agdom i poklopiti da se hurmašice ohlade i upiju agdu.
Napomena
Agda se po želji može i skuhati.
(Mostarski.ba)

Pronađeno tijelo muške osobe

Prvo oglašavanje Moamera Kasumovića od skandala, odrekao se nagrade u rodnom Bijelom Polju

Počeo program SPRING – Nova energija za izvoz, inovacije i radna mjesta u BiH

CIK utvrdio rezultate izbora u RS-u, otvoren put za ponovno brojanje glasova na više biračkih mjesta

Smokvara




