Izljevak (sa jogurtom i saransakom)

Sastojci
15 kašika brašna
so
1 kašičica praška za pecivo i sode bikarbone
3-4 kašike ulja
topla voda
Preljev:
1 litar jogurta
1 pavlaka
so
3-4 česme / češnja saransaka
komadić maslaca-otopiti
Priprema
U posudu staviti brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, ulje i toplom vodom umutiti tijesto.
Veliki pleh pouljiti i zagrijati. Pripremljeno tijesto izliti u zagrijani pleh i staviti u rernu da se peče. Kada fino porumeni, izvaditi izljevak iz rerne, malo ga rashladiti.
Još topal izljevak rukama iskidati na manje komadiće (zalogaje). Staviti ih u veću zdjelu, i pred samo posluživanje preliti sa prelivom od jogurta, pavlake, saransaka i malo soli.
U posebnoj posudi otopiti komadić maslaca i začiniti izljevak.
Posluživanje
Poslužiti toplo a može i hladno.
Napomena
Ovo je naravno jedan način pravljenja izljevaka.
(Mostarski.ba)
Zašto je finansijska pismenost u BiH na niskom nivou: Gdje i kako građani ulažu?
U BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost
Povoljni vremenski uslovi za saobraćaj
Sutra Vaskršnji koncert u organizaciji SPKD-a “Prosvjeta” u Narodnom pozorištu
Prva liga FBIH: RK Lokomotiva Mostar pobjedila ZRK Bosna Tešanj