Kako da se riješite mirisa ribe iz kuhinje

89621

Jela od ribe mogu da bude nezgodna za pripremu zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a onda i cijelim domom.

Miris pečene ili pržene ribe teško je izluftirati ili ukloniti, što iz prostorija, što sa ruku ili sudova u kojima je pripremana, pa nije zgoreg unaprijed znati rješenje.

Ukoliko je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuhate crni čaj. Miris će nestati kao da ga nikada nije ni bilo.

Prilikom pripreme ribe, u ulje u kome se riba prži ili peče dodajte nekoliko kapi limunovog soka, a posudu u kojoj ćete je držati do služenja istrljajte polovinom limuna.

Miris sa ruku možete ukloniti talogom od crne kafe – jednostavno ih istrljajte i operite sapunom.

Dok pripremate ribu, otvorite prozore i pustite da vazduh cirkuliše, a možete napraviti i prirodni osvježivač prostorije.

Skuhajte vodu sa korom limuna, kada se ohladi sipajte je u bocu sa raspršivačem i koristite za osvježavanje vazduha u prostorijama.

Osim toga, možete sipati sirće u posudu i ostaviti je neko vrijeme da stoji na jednom mjestu. Neprijatni mirisi nestaće za tili čas.

(ZUK)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Odgođena utakmica Veleža i Novog Pazara u Turskoj

  • UN: Svi sektori u Pojasu Gaze trebaju podršku nakon prekida vatre

  • Iz štampe izašla knjiga muftije Dedovića “Putokazi i krikovi iz Hercegovine”

  • U Mostaru tokom protekla 24 sata rođeno pet beba

  • Protest privrednika danas u Sarajevu, zbog odluke o minimalnoj plati

SB Banner 1

■ Povezano

  • Mravi nikad ne pretiču, imaju osjećaj za saobraćaj i mogli bi riješiti izazove gradskog transporta

  • Međunarodni dan zagrljaja

  • Mozgalica koja će vam probuditi želju za ljetom: Možete li sve pse pronaći za 20 sekundi?

  • Preporuka za planinarski vikend: Stražar iznad Nevesinjskog polja