Knedle od starog hljeba

35051

Foto: Ilustracija

Sastojci:
8 starih zemički,
250 ml mlijeka,
so, biber, 3 jaja.

Priprema:
Zemičke narežite na kockice, a zatim umočite u 250 ml mlijeka. Ostavite pokriveno oko 10 minuta da hljeb upije tekućinu i omekša. Zatim dodajte so, biber i 3 jaja pa dobro izmiješajte, pokrijte i ponovno ostavite 10 minuta da odstoji.

Ako je tijesto prečvrsto, možete dodati još jedno jaje. Ako je premekano, dodajte još krušnih mrvica i umijesite smjesu. Od smjese oblikujte knedle.

Za početak u lagano posoljenu i uzavrelu vodu stavite malu testnu knedlicu. Ako se raspadne, u smjesu dodajte još krušnih mrvica ili malo brašna. Kuhajte knedle 20 minuta. Kad isplivaju na površinu, izvadite ih, ocijedite pa ih stavite na toplo do posluživanja.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Abdićevci” presuđeni za ratni zločin

  • Suspendovan Igor Štimac!

  • Tuga: Na terenu preminuo Mladen Žižović

  • Uspješan nastup članova Karate kluba “Dračevice” na NEVESINJE OPEN 2025

  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena