Kukuruza sa sirom i kajmakom

35251

Sastojci

500 ml mlijeka
300 g sira
tri velike kašike kajmaka
200 ml ulja
četiri jaja
malo soli
jedna kesica suhe germe
500 g kukuruznog brašna

Način pripreme
U veću zdjelu umutiti jaja, sir, kajmak, ulje, malo suhe germe i mlijeko. Posoliti.

Smjesu dobro izmiješati, pa dodati kukuruzno brašno.

Dobro izmiješati da nema grudvica od brašna.

Nauljiti tepsiju, nasuti pripremljenu smjesu i peći u rerni.

Služiti sa kiselim mlijekom, jogurtom, kajmakom i sl.

(Bosanski kuhar)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

  • Povoljni vremenski uslovi za saobraćaj

  • Sutra Vaskršnji koncert u organizaciji SPKD-a “Prosvjeta” u Narodnom pozorištu

  • Prva liga FBIH: RK Lokomotiva Mostar pobjedila ZRK Bosna Tešanj

  • Poziv kršćanima svijeta uoči Uskrsa i Vaskrsa: Podignite glas za pravdu i mir u Palestini

SB Banner 1

■ Povezano

  • Musaka od tikvica

  • Teleći medaljoni sa gljivama

  • Begova čorba

  • Prijedlog za ručak/ Sataraš