Kukuruza sa sirom i kajmakom

35251
Sastojci
500 ml mlijeka
300 g sira
tri velike kašike kajmaka
200 ml ulja
četiri jaja
malo soli
jedna kesica suhe germe
500 g kukuruznog brašna
Način pripreme
U veću zdjelu umutiti jaja, sir, kajmak, ulje, malo suhe germe i mlijeko. Posoliti.
Smjesu dobro izmiješati, pa dodati kukuruzno brašno.
Dobro izmiješati da nema grudvica od brašna.
Nauljiti tepsiju, nasuti pripremljenu smjesu i peći u rerni.
Služiti sa kiselim mlijekom, jogurtom, kajmakom i sl.
(Bosanski kuhar)
Podijeli:
U BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost
Povoljni vremenski uslovi za saobraćaj
Sutra Vaskršnji koncert u organizaciji SPKD-a “Prosvjeta” u Narodnom pozorištu
Prva liga FBIH: RK Lokomotiva Mostar pobjedila ZRK Bosna Tešanj
Poziv kršćanima svijeta uoči Uskrsa i Vaskrsa: Podignite glas za pravdu i mir u Palestini