Lazanje s piletinom i gljivama

34980

Foto: Vaša kuharica

Sastojci:

200 g šampinjona,

3 čehna saransaka,

350 g pilećih prsa,

4 oguljena paradajza,

4 kašike maslinovog ulja,

16-18 listova tijesta za lazanje,

bešamel umak, 2 žumanca, 100 g naribanog ementalera, 60 g nasitno naribanog parmezana, so, zgnječeni biber.

Priprema:

1. Očistite šampinjone, saransak ogulite pa sve narežite na kriške. Meso operite, osušite i narežite na kockice. Paradajz također narežite na kockice.

2. U dubokoj tavi zagrijte kašiku ulja i kratko pržite šampinjone. Izvadite gljive, dodajte dvije kašike ulja i meso kratko pržite sa svih strana.

3. Onda dodajte bijeli luk i dinstajte kratko s mesom. Na kraju dodajte paradajz i šampinjone i sve zajedno dinstajte na umjerenoj vatri 10 minuta.

4. Preostalim uljem namažite veliku posudu za pečenje. U bešamel umak pjenjačom umutite žumanca i ementaler.

5. Na dno posude stavite malo bešamel umaka, na njega posložite trećinu kora za lazanje. Onda stavite polovinu smjese od mesa i šampinjona i ponovo stavite drugi sloj kora.

6. Sve prelijte bešamel umakom, pospite parmezanom pa opet stavite sloj mesa i šampinjona. Posložite preostale kore za lazanje, prelijte ostatkom bešamela i pospite parmezanom.

7. Posudu stavite u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite 40-ak minuta, dok bešamel ne poprimi zlatnu boju. Prije posluživanja narežite na porcije.

(Vaša kuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Članovi federalnog odbora posjetili Konjic: Fokus na sanaciju šteta od poplava i klizišta

  • Poziv građanima Mostara: Učestvujte u istraživanju o huliganizmu i sigurnosti u gradu

  • Slijedi li novi talas poskupljenja kafe?

  • Mostar: Obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

  • Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša: SAD prvi put ispao iz top 10, gdje je sada BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja