Male tajne velikih kuhara: Nemojte preskakati ovaj korak kada dinstate meso

102120

Za dinstanje mesa potrebno je strpljenje i tačni koraci kako bi rezultat bio mekan, sočan i ukusan.

Česta greška je dodavanje previše tekućine na početku, zbog čega meso izgubi teksturu i aromu.

Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput telećih rebara. Tokom sporog kuhanja oni omekšaju i postaju puni okusa.

Koristite lonac s debelim dnom radi ravnomjerne raspodjele toplote. Prvi korak je zapržiti meso na visokoj temperaturi – to pomaže da zadrži prirodne sokove.

Zatim se dodaje mala količina vode ili temeljca. Važno je da meso ne pliva, jer se dinstanje razlikuje od klasičnog kuhanja. Poklopac omogućava pari da kruži i dodatno omekšava meso.

Uz pravi pristup, dobit ćete jelo koje se topi u ustima i oduševljava bogatim ukusom.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ured za hadž i umru: Upozorenje vjernicima na lažne ponude za hadž

  • Poznati rezultati 25. jubilarnog izviđačkog takmičenja “Mostarski susreti 2025”

  • Obnoviteljski sabor ključni je trenutak u historiji Islamske zajednice u BiH

  • Kupres: Zašto su svećenici digli glas protiv njemačke investicije na lokalitetu Osmanlije?

  • Porezna uprava FBiH najavila pojačane kontrole za 1. maj

SB Banner 1

■ Povezano

  • Isprobajte 7 aktivnosti koje pokreću hormone sreće i podižu raspoloženje

  • Preporuka za planinarski vikend: Proljetna tura preko leda i jezera Visočice

  • Kako su ljudi palili vatru u ledenom dobu?

  • Broj koji je nosio za života postao broj njegovog odlaska: 88.235 – Papa Franjo