Categories: Recept 5/7|Published On: 15/9/2023|

Mesna štruca

Sastojci:
pola kilograma mljevenog mesa,
1 jaje,
3 kašike mrvica hljeba namočenih u mlijeku,
1 crveni luk,
malo soli,mljevene paprike, bibera,
1 crvena paprika,
30 dkg gaude.

Priprema:
Namočite mrvice hljeba u mlijeko. Dodajte mljeveno meso, 1 jaje, nasjeckani luk i sve začine. Dobro izmiješajte smjesu, ali ne previše, jer miješanjem smjesa postaje tvrđa.

Trebate postići da se svi sastojci homogeniziraju.

U veću nauljenu tepsiju stavite smjesu, oblikujte štrucu po dužini i napravite udubljenje. Papriku narežite uzdužno kao i gaudu. Trake sira i paprike stavite u udubljenje štruce i zatvorite štrucu tako da sir i paprika ostanu u sredini.

Sa strane štruce možete peći krompir, šampinjone, papriku, luk i slično.

(Agencije)

Related Posts