Ukusno jelo na kašiku, mohune-pirjan

Foto: Coolinarica
Pirjan od mohuna, jelo koje se kuha i od sviježih, ali i od zaleđenih mohuna
Sastojci
meso-teletina, junetina na rebrima
1 kilogram sviježih ili zaleđenih mohuna
1 komad luka
2 komada mrkve
3-4 komada krompira
sol, začin tipa vegete, biber, crvena paprika
dvije kašike paradajz pirea
majdonos
Priprema
Meso uzmite koliko je vama potrebno, teletina ili junetina i skuhajte ga. U šerpi na ulju i maslacu propržiti luk, dodati mohune pa ih malo dinstati sa lukom.
Dodati mrkvu sječenu na kolutove, sve začine i zaliti temeljcem od kuhanog mesa, ako je potrebno dodati i vode.
Poklopiti šerpu i kuhati. Pred sam kraj kuhanja dodati krompir i kuhano meso. Kuhati još 15 minuta, dok se krompir skuha.
Posluživanje
Mohune servirati na tanjir i poslužiti uz frišak domaći hljeb i sezonsku salatu.
(Mostarski.ba/coolinarika)
Šta je zvučni top koji je, prema svemu sudeći, korišten sinoć tokom beogradskih protesta
Rukometaši Veleža opravdali lidersku poziciju na tabeli
Za sutra planirano razmatranje zahtjeva o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH
Predsjednica Ustavnog suda BiH Seada Palavrić: Sadašnju situaciju ne mogu riješiti institucije BiH same
VIDEO: Znate li gdje se nalaze tarihi na Starom mostu?