Ukusno i brzo/Musaka

34958

Foto: Coolinarka

Sastojci:
700 g krompira,
300 g mljevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
4 čehna saransaka,
1 kašičica crvene paprike,
malo bibera,
so,
2 jaja,
1 pavlaka (200 gr.),
50 ml mlijeka,
ulje.

Priprema:
Crni luk isjeckati i propržiti na ulju, dodati so, crvenu papriku, saransak, biber i sve izmiješati. Krompir očistiti oprati i isjeći na listiće.
U tepsiju poredati pola krompira pa dodati mljeveno meso i odozgo prekriti ostatkom krompira.

Umutiti pavlaku, jaja i mlijeko te nasuti preko krompira. Malo protresti te staviti u rernu koju ste zagrijali na 200 stepeni.
Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 minuta da lijepo zarumeni.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zrinjski superiorno odradio prvu provjeru

  • Mir nakon 465 dana pakla: Palestinci izašli na ulice Gaze da proslave sporazum o primirju

  • Slavni rukometaš pao na dopingu par sati pred utakmicu

  • Sutra vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, na dnevnom redu Prijedlog zakona o gasovodu ‘Južna interkonekcija’

  • Beograd odbio učešće na prvom susretu Zajedničke komisije Kosova i Srbije za nestale osobe

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sogan dolma, jedinstveno i tradicionalno jelo

  • Zimska voćna torta

  • Krompirača/krompiruša

  • Sacher torta