Ukusno i brzo/Musaka

34958

Foto: Coolinarka

Sastojci:
700 g krompira,
300 g mljevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
4 čehna saransaka,
1 kašičica crvene paprike,
malo bibera,
so,
2 jaja,
1 pavlaka (200 gr.),
50 ml mlijeka,
ulje.

Priprema:
Crni luk isjeckati i propržiti na ulju, dodati so, crvenu papriku, saransak, biber i sve izmiješati. Krompir očistiti oprati i isjeći na listiće.
U tepsiju poredati pola krompira pa dodati mljeveno meso i odozgo prekriti ostatkom krompira.

Umutiti pavlaku, jaja i mlijeko te nasuti preko krompira. Malo protresti te staviti u rernu koju ste zagrijali na 200 stepeni.
Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 minuta da lijepo zarumeni.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
  • CiK BiH: Izlaznost birača na lokalnim izborima do 11 sati 14,12 posto

  • Soreca: Današnji dan važan za BiH i njene građane, poziv svima da iskoriste svoje pravo

  • Apel iz MUP-a HNK: I dalje koristite alternativne pravce iz Mostara u pravcu Sarajeva i obrnuto

  • Štete na putnoj infrastrukturi na području Konjica drastično su veće od šteta na magistralnom putu M17

  • VIDEO/ GIK: Kakva je izlaznost u Mostaru na izborima do 11 sati

■ Povezano

  • Štrudla sa džemom

  • Ideja za ručak/Burek

  • Krempita za ljubitelje kremastih poslastica

  • Kalja-“Mostarska kalja”