Musaka sa piletinom
Sastojci:
1 pileća prsa,
1 mlada tikvica,
4 krompira,
1 glavica crnog luka,
3 kašike riže,
1 kašika brašna,
2 jaja,
1 šolja jogurta ili mlijeka,
so, biber, suhi začin.
Priprema:
1. Pileće meso sameljite ili sitno isjeckajte. Na malo ulja propržite crni luk i dodajte piletinu. Posolite, pobiberite i dodajte suhi začin.
2. Dinstajte da piletina omekša pa dodajte očišćenu i opranu rižu.
3. Krompir i tikvice ogulite i isijecite na kolutove. U tepsiji poredajte sloj krompira pa sloj tikvica i dinstanu piletinu, preko ponovo sloj tikvica i krompira.
4. Prelijte vodom da prekrije, poklopite folijom i pecite oko sat na 200 do 250 stepeni.
5. Skinite foliju. Brašno pomiješajte s jajima i mlijekom i prelijte preko pečene musake. Vratite u rernu da se zapeče još desetak minuta, da porumeni.
Prijatno!
(Vaša kuharica)