Categories: Zanimljivosti|Published On: 12/11/2023|

Najčešće greške pri kiseljenju kupusa: Na ovo obavezno obratite pažnju

Kiseli kupus vole svi jer se od njega pripremaju sva omiljena jela, kao što su sarme, salata…

Dok većina ljudi kiseli kupus jer voli da ima svoj, ima i onih koji nemaju vremena ili ne znaju, pa kupuju.

Pročitajte koje su najčešće greške pri kiseljenju kupusa.

Postoji jednostavan način da kiselite kupus ako baš želite domaći, a u nastavku pročitajte na šta treba da obratite pažnju kada ga normalno kiselite. Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Kuhari preporučuju korištenje glava jesenje žetve.

Dodajte neke neutralizatore kiseline. Alkalne namirnice (mrkva, celer, paradajz, krastavci, cvekla, jabuke) uravnotežuju ukus.

Da kiseli kupus ne bi ukiselio, dok ga pripremate, treba ga redovno pretakati. I možete dodati dvije kašike šećera po litru. Koristite so kako je napisano, ne pretjerujte. Obično se uzima 50-65 grama soli po kilogramu kupusa, piše Magazin Novosti.

Agencije

Related Posts