Pastrmka sa bademima

35065

Foto: Ilustracija

Sastojci:
pastrmka,
glavica crnog luka,
1 mrkva,
50 g šampinjona,
30 g graška iz konzerve,
50 g integralne riže,
trećina kašičice đumbira,
10 isjeckanih badema,
so.

Priprema:
Isjeckajte sitno crni luk, a mrkvu na kolutove. Stavite na malo ulja i propržite. Dodajte isječene šampinjone, grašak, rižu, đumbir, 5 isjeckanih badema, začinite i dolijte malo vode i prokuhajte.

Usoljenu pastrmku na nekoliko mjesta zasijecite, napunite ovom smjesom, a ostatak sipajte oko nje.

Preostale cijele bademe stavite u zasječeni dio ribe. Pecite ribu u pokrivenoj vatrostalnoj posudi na 200 stepeni.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

  • Savez odbio prodati karte BH Fanaticosima

  • Video: Zabranjeno pušenje objavilo video spot za pjesmu „Pravda za Vedrana“

  • FK Velež stao uz Edu Vehabovića: Njihove uvrede govore samo o njima

  • Džumhur u osmini finala turnira u Atini serije ATP 250

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena