Pečene roga paprike

119337

Pečene roga paprike dobar su izbor kada želite jednostavan i brz ručak. Odlično se slažu uz druga jela kao prilog, a uvijek im možete dodati pavlaku ili neki drugi mliječni proizvod.

Sastojci:
5 kom crvenih paprika (roga)
2-3 česme saransaka
so,biber,ulje, sirće

Priprema:
Rernu zagrijati na 200 stepeni.

Paprike oprati, osušiti, začiniti i posložiti u namašćen pleh, te preliti sa malo ulja. Preko pleha staviti foliju. Kad budu pečene kora se lakše guli.

Staviti u rernu i peći oko 35-45 min. ili dok ne budu pečene.

Ostaviti ih u plehu sa prekrivenom folijom da se ohlade.

Odstraniti im kožicu, te ih narezati na tanje trake.

Saransak isitniti i dodati paprikama, koje možete dodatno začiniti sa još malo ulja i sirćeta.

Poslužiti paprike kao salatu uz obrok.

Ovako pečene paprike se mogu zamrznuti.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Kljukuša, jednostavno a ukusno

  • Sutra dodjela nagrada iz oblasti odgovornog upravljanja elektronskim otpadom

  • Pokrenuta “Akademija za liderice”

  • Mostar: U ponedjeljak posebna regulacija saobraćaja

  • Zakazana hitna sjednica Doma naroda BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kljukuša, jednostavno a ukusno

  • Paprike u pavlaci

  • Izljevak (sa jogurtom i saransakom)

  • Bamja – tradicija na kašiku