Pečeni luk

35215

Sastojci: 4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine), 4 kašike ulja, 2 kašike balzamičnog sirćeta, grančice timijana, so, biber po želji.

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovine ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.

Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim sirćetom.

Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.

Poslužite toplo kao prilog uz meso.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Na današnji dan preminuo akademik dr. Ibrahim Pašić

  • Meteorolozi objavili prognozu vremena do 8. jula

  • Marš “Putem spasa – Glogovo 2025”: Sjećanje na herojsku trasu otpora

  • MUP HNK: Privremena regulacija saobraćaja za vrijeme hodočašća u Međugorje

  • Leo Mikić novi igrač Zrinjskog

SB Banner 1

■ Povezano

  • Najbolji domaći sladoled od jagoda – spreman za nekoliko minuta

  • Prijedlog za ručak/ Sataraš

  • Pole

  • Musaka od tikvica