Pečeni luk

84195

Sastojci: 4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine), 4 kašike ulja, 2 kašike balzamičnog octa, grančice timijana, so, biber po želji.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.

2. Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.

3. Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.

4. Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Poslužite toplo kao prilog uz meso.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Vučić u četvrtak dolazi u Banja Luku

  • Mladi karatisti BiH osvojili osam medalja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

  • VIDEO/ Kako je tekla obnova pruge u Donjoj Jablanici

  • Hamas odgodio puštanje taoca jer je Izrael prekršio primirje

  • Alpsko skijanje – Elvedina Muzaferija i Esma Alić sutra predstavljaju BiH u timskoj kombinaciji

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tufahije

  • Domaća supa sa knedlama

  • Pole

  • Kompot od suhih šljiva