Pečeni luk

84195
Sastojci: 4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine), 4 kašike ulja, 2 kašike balzamičnog octa, grančice timijana, so, biber po želji.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.
2. Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.
3. Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.
4. Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.
5. Poslužite toplo kao prilog uz meso.
(Agencije)
Podijeli:
Vučić u četvrtak dolazi u Banja Luku
Mladi karatisti BiH osvojili osam medalja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj
VIDEO/ Kako je tekla obnova pruge u Donjoj Jablanici
Hamas odgodio puštanje taoca jer je Izrael prekršio primirje
Alpsko skijanje – Elvedina Muzaferija i Esma Alić sutra predstavljaju BiH u timskoj kombinaciji