Pečeni luk

84195

Sastojci: 4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine), 4 kašike ulja, 2 kašike balzamičnog octa, grančice timijana, so, biber po želji.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.

2. Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.

3. Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.

4. Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Poslužite toplo kao prilog uz meso.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Bajraktarević: Remi boli, ali ovo nije kraj

  • VIDEO/ Barbarez: Jako sam ponosan, jedva čekam baraž

  • BiH ide u baraž za SP: Zmajevi saznali potencijalne rivale

  • Austrija i BiH remizirali u odlučujućem meču za odlazak na Svjetsko prvenstvo

  • Turistička zajednica Grada Mostara na IBTM WORLD sajmu u Barceloni

SB Banner 1

■ Povezano

  • Popara od starog hljeba

  • Salata od piletine

  • Uštipci

  • Njegovo slatko veličanstvo “Sutlijaš”