Pečeni luk

94640

Sastojci: 
4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine), 4 kašike ulja, 2 kašike balzamičnog octa, grančice timijana, so, biber po želji.

Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.

2. Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.

3. Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.

4. Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Poslužite toplo kao prilog uz meso.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Članovi Predsjedništva BiH danas u Parizu na sastanku s Macronom

  • Izložba Ese Lukača u Centru za kulturu Mostar

  • Mostar: Lančani sudar kod Avijatičarskog mosta

  • Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Besimu Telalović

  • Izrael ne prestaje s napadima na Gazu, među ubijenima žene i djeca

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe

  • Prijedlog za desert: Dobre stare hurmašice