Pečeni luk

94640
Sastojci:
4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine), 4 kašike ulja, 2 kašike balzamičnog octa, grančice timijana, so, biber po želji.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.
2. Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.
3. Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.
4. Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.
5. Poslužite toplo kao prilog uz meso.
(Mostarski.ba)
Podijeli:
AUDIO/ Ifeta Škoro, gošća emisije „Intervju sedmice“ RGM-a
Hamas oslobodio trojicu izraelskih talaca
Februarski turnir/ Najbolji strijelci turnira kroz historiju
“Budi mi prijatelj”: Inicijativa da se u Budžetu Općine Jablanica planiraju sredstva za Inkluzivni centar
Preporuka za planinarski vikend: Raduša, dominantna planina iznad Ramskog jezera