Pečeni luk

94640

Sastojci: 
4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine), 4 kašike ulja, 2 kašike balzamičnog octa, grančice timijana, so, biber po želji.

Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.

2. Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.

3. Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.

4. Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Poslužite toplo kao prilog uz meso.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • AUDIO/ Ifeta Škoro, gošća emisije „Intervju sedmice“ RGM-a

  • Hamas oslobodio trojicu izraelskih talaca

  • Februarski turnir/ Najbolji strijelci turnira kroz historiju

  • “Budi mi prijatelj”: Inicijativa da se u Budžetu Općine Jablanica planiraju sredstva za Inkluzivni centar

  • Preporuka za planinarski vikend: Raduša, dominantna planina iznad Ramskog jezera

SB Banner 1

■ Povezano

  • Paša lokum

  • Juneći gulaš

  • Tufahije

  • Domaća supa sa knedlama