Pileća džigerica u sosu od paradajza

35257

Foto: Ilustracija

Sastojci
Potrebno je:
400 g pileće džigerice
1 glavica crvenog luka
2-3 čehna saransaka
200 ml pasiranog paradajza
1 puna kašika brašna
po ukusu so
po ukusu suhi biljni začin
po ukusu sjeckani paradajz

Priprema
Isjeckati crni luk i saransak na masnoći prodinstati u tavi. Zatim dodati pileću džigericu i dinstati dok ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. U posudu dipati sok od paradajza i brašno, i fino sjediniti da nema grudvice, pa dodati u džigericu. Zatim dodati so, suhi biljni začin, majdonos i krčkati još nekoliko minuta. Prijatno!

(Recepti.com)

Podijeli:
  • Ljekarska komora KS donirala pomoć Domu zdravlja Jablanica

  • Godina izraelskog genocida: Gaza u ruševinama usred gladi i raseljavanja

  • METEOALARM: Izdato narandžasto upozorenje za područja koja su već pogođena poplavama

  • CIK objavio nove rezultate izbora za Mostar

  • BiHAMK – Poziv građanima kojima su vozila oštećena u poplavama da nazovu 1282

■ Povezano

  • Štrudla sa džemom

  • Ideja za ručak/Burek

  • Krempita za ljubitelje kremastih poslastica

  • Kalja-“Mostarska kalja”