Pileća džigerica u sosu od paradajza

35257

Foto: Ilustracija

Sastojci
Potrebno je:
400 g pileće džigerice
1 glavica crvenog luka
2-3 čehna saransaka
200 ml pasiranog paradajza
1 puna kašika brašna
po ukusu so
po ukusu suhi biljni začin
po ukusu sjeckani paradajz

Priprema
Isjeckati crni luk i saransak na masnoći prodinstati u tavi. Zatim dodati pileću džigericu i dinstati dok ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. U posudu dipati sok od paradajza i brašno, i fino sjediniti da nema grudvice, pa dodati u džigericu. Zatim dodati so, suhi biljni začin, majdonos i krčkati još nekoliko minuta. Prijatno!

(Recepti.com)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zrinjski superiorno odradio prvu provjeru

  • Mir nakon 465 dana pakla: Palestinci izašli na ulice Gaze da proslave sporazum o primirju

  • Slavni rukometaš pao na dopingu par sati pred utakmicu

  • Sutra vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, na dnevnom redu Prijedlog zakona o gasovodu ‘Južna interkonekcija’

  • Beograd odbio učešće na prvom susretu Zajedničke komisije Kosova i Srbije za nestale osobe

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sogan dolma, jedinstveno i tradicionalno jelo

  • Zimska voćna torta

  • Krompirača/krompiruša

  • Sacher torta