Pileća džigerica u sosu od paradajza

35257
Foto: Ilustracija
Sastojci
Potrebno je:
400 g pileće džigerice
1 glavica crvenog luka
2-3 čehna saransaka
200 ml pasiranog paradajza
1 puna kašika brašna
po ukusu so
po ukusu suhi biljni začin
po ukusu sjeckani paradajz
Priprema
Isjeckati crni luk i saransak na masnoći prodinstati u tavi. Zatim dodati pileću džigericu i dinstati dok ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. U posudu dipati sok od paradajza i brašno, i fino sjediniti da nema grudvice, pa dodati u džigericu. Zatim dodati so, suhi biljni začin, majdonos i krčkati još nekoliko minuta. Prijatno!
(Recepti.com)
Podijeli:

Bajraktarević: Remi boli, ali ovo nije kraj

VIDEO/ Barbarez: Jako sam ponosan, jedva čekam baraž

BiH ide u baraž za SP: Zmajevi saznali potencijalne rivale

Austrija i BiH remizirali u odlučujućem meču za odlazak na Svjetsko prvenstvo

Turistička zajednica Grada Mostara na IBTM WORLD sajmu u Barceloni





