Pileća džigerica u sosu od paradajza
Sastojci
Potrebno je:
400 g pileće džigerice
1 glavica crvenog luka
2-3 čehna saransaka
200 ml pasiranog paradajza
1 puna kašika brašna
po ukusu so
po ukusu suhi biljni začin
po ukusu sjeckani paradajz
Priprema
Isjeckati crni luk i saransak na masnoći prodinstati u tavi. Zatim dodati pileću džigericu i dinstati dok ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. U posudu dipati sok od paradajza i brašno, i fino sjediniti da nema grudvice, pa dodati u džigericu. Zatim dodati so, suhi biljni začin, majdonos i krčkati još nekoliko minuta. Prijatno!
(Recepti.com)
Podijeli:
Ljekarska komora KS donirala pomoć Domu zdravlja Jablanica
Godina izraelskog genocida: Gaza u ruševinama usred gladi i raseljavanja
METEOALARM: Izdato narandžasto upozorenje za područja koja su već pogođena poplavama
CIK objavio nove rezultate izbora za Mostar
BiHAMK – Poziv građanima kojima su vozila oštećena u poplavama da nazovu 1282