Pileća džigerica u sosu od paradajza
Sastojci
Potrebno je:
400 g pileće džigerice
1 glavica crvenog luka
2-3 čehna saransaka
200 ml pasiranog paradajza
1 puna kašika brašna
po ukusu so
po ukusu suhi biljni začin
po ukusu sjeckani paradajz
Priprema
Isjeckati crni luk i saransak na masnoći prodinstati u tavi. Zatim dodati pileću džigericu i dinstati dok ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. U posudu dipati sok od paradajza i brašno, i fino sjediniti da nema grudvice, pa dodati u džigericu. Zatim dodati so, suhi biljni začin, majdonos i krčkati još nekoliko minuta. Prijatno!
(Recepti.com)
Podijeli:
Zrinjski superiorno odradio prvu provjeru
Mir nakon 465 dana pakla: Palestinci izašli na ulice Gaze da proslave sporazum o primirju
Slavni rukometaš pao na dopingu par sati pred utakmicu
Sutra vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, na dnevnom redu Prijedlog zakona o gasovodu ‘Južna interkonekcija’
Beograd odbio učešće na prvom susretu Zajedničke komisije Kosova i Srbije za nestale osobe