Pileća džigerica u sosu od paradajza

35257

Foto: Ilustracija

Sastojci
Potrebno je:
400 g pileće džigerice
1 glavica crvenog luka
2-3 čehna saransaka
200 ml pasiranog paradajza
1 puna kašika brašna
po ukusu so
po ukusu suhi biljni začin
po ukusu sjeckani paradajz

Priprema
Isjeckati crni luk i saransak na masnoći prodinstati u tavi. Zatim dodati pileću džigericu i dinstati dok ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. U posudu dipati sok od paradajza i brašno, i fino sjediniti da nema grudvice, pa dodati u džigericu. Zatim dodati so, suhi biljni začin, majdonos i krčkati još nekoliko minuta. Prijatno!

(Recepti.com)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U Mostaru održana panel diskusija o zaštiti novinara

  • Šminka se stadion “Rođeni” pred predstojeću sezonu

  • Za 7 dana počinje naplata na novom parkingu u Centru 2

  • Poruka mira majki Srebrenice iz Memorijalnog centra

  • Mobizz 2025: Povezivanje ljudi, ideja i informacija

SB Banner 1

■ Povezano

  • Lazanje s piletinom i gljivama

  • Tulumbe

  • Maslenica

  • Krompirača / krompiruša