Pileća džigerica u sosu od paradajza

35257

Foto: Ilustracija

Sastojci
Potrebno je:
400 g pileće džigerice
1 glavica crvenog luka
2-3 čehna saransaka
200 ml pasiranog paradajza
1 puna kašika brašna
po ukusu so
po ukusu suhi biljni začin
po ukusu sjeckani paradajz

Priprema
Isjeckati crni luk i saransak na masnoći prodinstati u tavi. Zatim dodati pileću džigericu i dinstati dok ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. U posudu dipati sok od paradajza i brašno, i fino sjediniti da nema grudvice, pa dodati u džigericu. Zatim dodati so, suhi biljni začin, majdonos i krčkati još nekoliko minuta. Prijatno!

(Recepti.com)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Bajraktarević: Remi boli, ali ovo nije kraj

  • VIDEO/ Barbarez: Jako sam ponosan, jedva čekam baraž

  • BiH ide u baraž za SP: Zmajevi saznali potencijalne rivale

  • Austrija i BiH remizirali u odlučujućem meču za odlazak na Svjetsko prvenstvo

  • Turistička zajednica Grada Mostara na IBTM WORLD sajmu u Barceloni

SB Banner 1

■ Povezano

  • Popara od starog hljeba

  • Salata od piletine

  • Uštipci

  • Njegovo slatko veličanstvo “Sutlijaš”