Pileća krilca
Slatka, ljuta, hrskava i sočna, uz malu pomoć začina pileća krilca iz pećnice mogu imati okus roštilja.
Sastojci:
24 pileća krilca,
70 g brašna,
2 kašike praška za pecivo,
1 kašičica čilija u prahu,
1 kašičica bijelog luka u prahu,
1 kašičica luka u prahu,
120 ml BBQ umaka,
2 kašike meda.
Priprema:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, čili u prahu, bijeli luk u prahu i luk u prahu.
Pomiješajte BBQ umak i med. Stavite sa strane.
Piletinu posolite i pobiberite. Svaki komad piletine umočite u začinjeno brašno.
Stavite krilca na nauljeni lim za pečenje. Pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.
Okrenite krilca i pecite još 10 minuta ili dok ne budu pečena. Krilca obilno premažite umakom za roštilj. Pecite ih još oko 5 minuta.
(Agencije)