Foto: Bosanski kuhar

Categories: Recept 5/7|Published On: 19/1/2024|

Pileća prsa punjena spanakom

Pileća prsa punjena spanakom

1,5 kg pilećih prsa
500 gr friškog spanaka
200 gr endanog sira (mozzarella)
jedna velika glavica luka
malo soli

Za paniranje
-prezla
-jaja
-brašno
-so sa začinskim povrćem
malobibera
malosoli
-bijeli luk u prahu

Način pripreme
Spanak oprati i isjeći na krupno.

Luk očistiti, oprati i isjeći na sitne kockice.

U tavi zagrijati malo maslinovog ulja, dodati isječen luk, pa na kratko dinstati. Na to dodati isječen spanak, pa uz često miješanje spanak dinstati na kratko, samo da smekša.

Gotov spanak ostaviti na stranu da se hladi.

U hladan spanak dodati rendani sir i izmiješati.

Pileća prsa oprati i posušiti. Nožem oštrog vrha filete pažljivo po dužini prerezati, pa puniti pripremljenim spanakom. Zatvoriti čačkalicama za rolade.

U jednu zdjelicu brašno izmiješati sa začinima, u drugu zdjelicu jaja sa začinima umutiti na pjenasto i u treću zdjelicu usuti prezlu.

Filete panirati prvo u brašno, pa jaja, zatim u prezlu.

Pržiti u tavi sa više masnoće.

Filete servirati uz tople i hladne dodatke.

(Bosanski kuhar)

 

Related Posts