Piletina na australski način

35048

Foto: Ilustracija

Sastojci:
4 komada pilećih prsa,
2 kašike soli,
60 g senfa,
60 g meda,
60 g majoneze,
1 kašika biljnog ulja,
100 g šampinjona,
200 g narendanog sira,
2 kašike nasjeckanog svježeg majdonosa.

Priprema:

Pileća prsa posolite s obje strane i stavite u frižider na pola sata.

Zagrijte rernu na 175 stepeni.

Pomiješajte senf, med i majonezu. Zagrijte ulje na tavi i pecite prsa do 5 minuta sa svake strane.

Premjestite ih u posudu za pečenje, prelijte umakom, dodajte nasjeckane gljive, a na kraju i narendani sir.

Pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Servirajte s nasjeckanim svježim majdonosom.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Abdićevci” presuđeni za ratni zločin

  • Suspendovan Igor Štimac!

  • Tuga: Na terenu preminuo Mladen Žižović

  • Uspješan nastup članova Karate kluba “Dračevice” na NEVESINJE OPEN 2025

  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena