Piletina na australski način

35048
Foto: Ilustracija
Sastojci:
4 komada pilećih prsa,
2 kašike soli,
60 g senfa,
60 g meda,
60 g majoneze,
1 kašika biljnog ulja,
100 g šampinjona,
200 g narendanog sira,
2 kašike nasjeckanog svježeg majdonosa.
Priprema:
Pileća prsa posolite s obje strane i stavite u frižider na pola sata.
Zagrijte rernu na 175 stepeni.
Pomiješajte senf, med i majonezu. Zagrijte ulje na tavi i pecite prsa do 5 minuta sa svake strane.
Premjestite ih u posudu za pečenje, prelijte umakom, dodajte nasjeckane gljive, a na kraju i narendani sir.
Pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Servirajte s nasjeckanim svježim majdonosom.
(Agencije)
Podijeli:










