Piletina s parmezanom
Sastojci:
– 1 pileća prsa (4-5 filea)
– 3 čehna saransaka
– 3 kašika maslaca
– 1 jaje
– 1 šoljica prezli
– 40 g parmezana
– 2 kašike sjeckanog majdonosa
– 1 kašičica suhog biljnog začina
– 1/2 kašičice soli
– 1/2 kašičice bibera
Priprema
Zagrijte pekaru na 200 stepeni.
Umutite jedno jaje i dodajte mu otopljeni maslac, izgnječeni saransak i sjeckani majdonos.
U drugoj posudi pomiješajte prezle, rendani parmezan, so, biber i ostale začine, piše Coolinarka.
Pileća prsa isjeći na filete (četiri, pet fileta).
Svaki komad umočite u maslac sa saransakom, zatim u mješavinu od prezli i parmezana.
Meso stavite u posudu za pečenje i prelijte ostatkom otopljenog maslaca.
Pecite oko 30 minuta, odnosno dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu.
Prijatno!