Piletina sa senfom i susamom

35264

Sastojci
500 g pilećeg filea
0,3 dl ulja
3 kašike senfa
2 kašike susama
1 kašika soja sosa
1 kašičica soli
malo bibera
2-3 čehna saransaka

Priprema

Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 – 1,5 cm. Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obje strane.

U posudi za prženje zagrijati ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije blago rumenu boju. Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak minuta. Meso izvaditi na tanjir. Na istom ulju propržiti kratko susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane.

Na kraju dodati saransak.

Služiti uz pire krompir, rižu, bareno povrće ili prilog po želji.

(Coolinarica)

 

 

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Oko 100.000 ljudi u Nizozemskoj protestovalo protiv vladine politike prema Izraelu

  • Sambo klub Neretva na German Sambo Openu u Njemačkoj

  • Plivačima SPID-a 17 medalja u Zadru: Ismail Barlov dominantan

  • Velež i Sarajevo remizirali

  • Izraelska vojska objavila da je započela široku invaziju na Gazu, čitave porodice su izbrisane

SB Banner 1

■ Povezano

  • Uštipci

  • Nadjev bez mesa: Jalan sarma u listovima loze

  • Sarma od loze – proljetno hercegovačko jelo

  • Višnjab