Pita od žare, veoma zdrava i jako ukusna

35254

Sastojci
500gbrašna
malo soli
malo ulja
voda

Tijesto za jufku
500g brašna
malo soli
malo ulja
voda

Nadjev
1kg žare/koprive
2 do 3 kašike sira
4 do 5 kašika pavlake
3 do 4 jaja

Način pripreme
Priprema tijesta: Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji. Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke. Razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku. Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom. Zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju. Priprema nadjeva: Sve navedene sastojke dobro izmiješati. Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.

(Bosanski kuhar)

Podijeli:
  • U izraelskom genocidu u Pojasu Gaze ubijeno 43.508 Palestinaca

  • Umjetnici BiH na međunarodnom festivalu kultura u Kataru

  • Kriminalci u Evropi osmislili novi način krađe vozila

  • Beograđanka posjetila Sarajevo pa se iznenadila reakcijom ljudi

  • Glavobolja za Sergeja Barbareza

■ Povezano

  • Šampita, recept koji budi ukuse djetinjstva

  • Klepe – kuhano tijesto punjeno mesom

  • Desert koji podsjeća na djetinjstvo: Oblatne s orasima i čokoladom idealne su uz kafu ili čaj

  • Grah sa suhim mesom