Pita od žare, veoma zdrava i jako ukusna

35254

Sastojci
500gbrašna
malo soli
malo ulja
voda

Tijesto za jufku
500g brašna
malo soli
malo ulja
voda

Nadjev
1kg žare/koprive
2 do 3 kašike sira
4 do 5 kašika pavlake
3 do 4 jaja

Način pripreme
Priprema tijesta: Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji. Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke. Razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku. Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom. Zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju. Priprema nadjeva: Sve navedene sastojke dobro izmiješati. Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.

(Bosanski kuhar)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Reisul-ulema Kavazović poručio iz Mostara: Vakufe ćemo braniti svim legitimnim sredstvima

  • U Mostaru otvorene dvije manifestacije “Dani vakufa u BiH” i “Dani mevluda i zikra”

  • GO SDA pozvao PIC i OHR da smijene rukovodstvo RS-a, a “Trojku” da prestane zaduživanjem i servilnim odnosom

  • Bh. vojna industrija obara rekorde u izvozu

  • FSBiH kaznio klubove: Borcu i Zrinjskom na naplatu došli rasizam i drugi oblici diskriminacije

SB Banner 1

■ Povezano

  • Piletina sa senfom i susamom

  • Tri recepta za laganu večeru

  • Musaka od tikvica

  • Teleći medaljoni sa gljivama