Pita od žare, veoma zdrava i jako ukusna
Sastojci
500gbrašna
malo soli
malo ulja
voda
Tijesto za jufku
500g brašna
malo soli
malo ulja
voda
Nadjev
1kg žare/koprive
2 do 3 kašike sira
4 do 5 kašika pavlake
3 do 4 jaja
Način pripreme
Priprema tijesta: Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji. Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke. Razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku. Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom. Zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju. Priprema nadjeva: Sve navedene sastojke dobro izmiješati. Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.
(Bosanski kuhar)
Podijeli: