Podvarak sa suhim mesom

35237

Čim stigne kiseli kupus, počinje sezona podvarka, kralja zimske trpeze koji oduševljava jednostavnom pripremom i svojim okusom.

Podvarak se može pripremati na više načina, sa piletinom i suhim ili svježim mesom.

Danas donosimo recept za podvarak sa suhim mesom.

Sastojci:

glavica kiselog kupusa
komad suhog mesa
glavica luka
biber
dimljena crvena paprika
začinska crvena paprika
ulje

U veliku posudu sipati vodu, staviti suho meso, neka kuha nekoliko minuta pa procijediti. U posudu staviti ulje, sitno isjeckati i prodinstanti luk. Kupus dobro isprati u vodi ako je slan. U posudu s lukom dodati kupus, biber, papriku i meso, naliti vodu samo da prekrije kupus.

Dinstati na laganoj vatri oko 1 sat. Sve prebaciti u tepsiju i staviti u zagrijanu rernu na 180 stepeni i zapeći.

(Klix.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • AUDIO/ Ifeta Škoro, gošća emisije „Intervju sedmice“ RGM-a

  • Hamas oslobodio trojicu izraelskih talaca

  • Februarski turnir/ Najbolji strijelci turnira kroz historiju

  • Sajam korištenih knjiga uskoro u Mostaru

  • “Budi mi prijatelj”: Inicijativa da se u Budžetu Općine Jablanica planiraju sredstva za Inkluzivni centar

SB Banner 1

■ Povezano

  • Paša lokum

  • Juneći gulaš

  • Tufahije

  • Domaća supa sa knedlama