Podvarak sa suhim mesom
Čim stigne kiseli kupus, počinje sezona podvarka, kralja zimske trpeze koji oduševljava jednostavnom pripremom i svojim okusom.
Podvarak se može pripremati na više načina, sa piletinom i suhim ili svježim mesom.
Danas donosimo recept za podvarak sa suhim mesom.
Sastojci:
glavica kiselog kupusa
komad suhog mesa
glavica luka
biber
dimljena crvena paprika
začinska crvena paprika
ulje
U veliku posudu sipati vodu, staviti suho meso, neka kuha nekoliko minuta pa procijediti. U posudu staviti ulje, sitno isjeckati i prodinstanti luk. Kupus dobro isprati u vodi ako je slan. U posudu s lukom dodati kupus, biber, papriku i meso, naliti vodu samo da prekrije kupus.
Dinstati na laganoj vatri oko 1 sat. Sve prebaciti u tepsiju i staviti u zagrijanu rernu na 180 stepeni i zapeći.
(Klix.ba)