Popara

112240

Popara je staro jelo, odlično i za doručak i za večeru, uz čašu jogurta.
Najbolja je od starog domaćeg hljeba.
Neko je pravi sa vodom, a neko sa mlijekom.

Sastojci:
Stari hljeb isijeći na kockice
po potrebi vode
3-4 česme / češnja saransaka (bijelog luka)
1 kašika maslaca
malo soli
kajmak, mliječni namaz, starog suhog sira ili šta već imate

Priprema
U šerpu staviti vodu, dodati maslac, saransak i malo soli te ostaviti da prokuha.

Skloniti šerpu sa šporeta i u prokuhanu vodu, staviti kocke hljeba i sve dobro izmiješati.

Kada hljeb upije vodu, ocijediti višak vode iz šerpe.

Dodati mlječne proizvode, sir, kajmak, namaz i sve još jednom lagano promiješati.

Posluživanje
Poparu servirati u tanjiru i poslužiti uz čašu jogurta, kefira, kiselog mlijeka ili što Vam se prohtije.

Napomena
Ovo je jedan način kuhanja popare.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Nikšić u Mostaru predložio da se tunel Prenj preimenuje u ‘I’

  • Priština domaćin izložbe o razaranju džamija u Bosni i Hercegovini i na Kosovu

  • Mostar se oprašta od devetnaestogodišnjeg Dine Marića

  • Pet hrvatskih stranaka napravilo dogovor: “Snažan politički zaokret”

  • U Mostaru otvoren prvi Repair Cafe zapadnog Balkana: Promocija cirkularne ekonomije

SB Banner 1

■ Povezano

  • Ruska baklava

  • Ukusno i brzo/Musaka

  • Bosanski lonac

  • Smokvara